Interventie

Peggy-Sue

JEUGD - INTERVENTIE & BEMIDDELINGS TRAJECT

Interveniëren bij verslavingen & gedragsproblemen.

Wie verslaafd is, zal dat lange tijd ontkennen of uit schaamte geen hulp zoeken. Als naaste moet je met lede ogen aanzien hoe je naaste, kind of vriend door een verslaving steeds verder afglijdt. Je kunt de persoon nog zo vaak smeken om professionele hulp te accepteren: de boodschap komt niet binnen. Vaak zoekt iemand die verslaafd is, pas hulp als hij of zij alles is kwijtgeraakt: ouders, vrienden, baan, school of huis. Zo ver wil je het natuurlijk niet laten komen. Door samen met een verslavingsdeskundige een interventie te plegen, voorkom je veel ellende. Maar wat is een interventie precies?

Wat is een interventie?

Een verslaving is een vorm van dwangmatig gedrag dat steeds moeilijker onder controle te houden is en het leven van een verslaafde volledig gaat beheersen. Er zijn verschillende verslavingen: verslavingen aan voedsel, gamen, medicijnen, het verzamelen van spullen, alcohol, drugs, gokken of seks. Een interventie is bij al deze verslavingen mogelijk. Bij een interventie roep je de hulp in van een  professioneel interventionist en verslavingsdeskundige om een familielid, vriend, werknemer of collega te confronteren met zijn of haar verslaving. Het doel is dat hij of zij hulp accepteert.

Wat is een drugsinterventie?

Een drugsverslaving is een zeer ernstige verslaving waarmee je roofbouw op je lichaam pleegt. Ook veroorzaakt het grote psychische problemen, omdat drugs ingrijpen op de neurotransmitters in de hersenen. Een interventie bij een drugsverslaving is dan ook noodzakelijk om verdere schade te voorkomen. Wat is een drugsinterventie? Afkicken van drugs gaat met FYSIEKE EN EMOTIONELE ontwenningsverschijnselen gepaard en is daarom erg zwaar. Het is dan ook niet eenvoudig om iemand die afhankelijk is van drugs ertoe te bewegen om te gaan afkicken. Een interventionist is VAAK een ervaringsdeskundige, BOVENDIEN EEN PROFESSIONAL en krijgt voor elkaar wat jou meestal niet lukt: je geliefde de ogen openen en motiveren om de verslaving aan te pakken.

Een interventie bestaat uit de volgende stappen: ​

 • Een intakegesprek met de aanvragers van de interventie:

  Hoe lang heeft je naaste al last van de verslaving en hoe is het van invloed op jouw leven?

 • Het plannen van de interventie:

  Wanneer en hoe zal de interventie plaatsvinden?

 • De interventie plegen

  De verslavingsdeskundige zal samen met jou en andere betrokkenen je naaste met de gevolgen van zijn of haar verslaving confronteren en ervan overtuigen dat het accepteren van hulp zijn of haar leven beter zal maken.

 • Een GGZ-interventie

  Als je naaste hulp aanvaardt, zal hij of zij in een GGZ-instelling een behandeling voor de verslaving krijgen. Een GGZ-interventie kan een opname in een verslavingskliniek betreffen of ambulante zorg.

 • Recovery coaching om een terugval na de behandeling te voorkomen

Interventionist

Wie is Peggy-Sue

Mijn naam is Peggy-Sue Figueira, verslaving interventionist en addiction counselor sinds 2011 werkzaam in de verslavingszorg. Ik ben opgeleid als Johnson Model Interventionist in de Verenigde Staten door John Southworth en Ken Seeley, internationaal bekende Interventionisten. Het is een lange tijd mijn missie geweest om het stigma rondom verslaving te helpen doorbreken.

Door televisie programma’s zoals RTL 4 Verslaafd!, Het Rotterdam Project met Beau van Erven Dorens, waar ik “Caveman 010 Patrick” heb begeleid naar zijn nieuwe leven, ik heb een mooie bijdrage hieraan geleverd. Ik heb bakken ervaring in internationale interventies, met een focus op het familie systeem. Hier heb ik de Arise® opleiding bij Dr. Judith Landau voor gevolgd. Ik ondersteun Benjamin en zijn jeugd preventieteam waar nodig.

Neem vrijblijvend contact op

Dit is een traject wat maatwerk betreft.
Voor tarieven kunt contact opnemen met Benjamin. ​

2022 © Copyright Good4youth.com All rights reserved. Design by Gripp_D