Documentaire

Een short movie over het leven van Benjamin

Van overleven naar leven het verhaal van Benjamin

Benjamin (24)

Het verhaal van Benjamin is indrukwekkend. Zijn jeugd is getekend door geweld en hij rolt op zijn dertiende in de drugswereld. Vervolgens belandt hij ‘in het systeem’. Een woongroep, een crisisgroep, een internaat, begeleid wonen, de cel, de straat, bankhoppen een jeugdkliniek, de daklozenopvang en safehouses.

Inmiddels is Benjamin clean. Hij wilt graag zijn verhaal delen omdat hij het belangrijk vindt dat jongeren zien dat het niet stoer is om in de criminele wereld te zitten. Hij wil een realistisch beeld laten zien van hoe het is om in de drugswereld te zitten en van cel naar crisisgroep naar de bank van een vriendin te hoppen. Hoe het is om af te kicken en een draad in het leven op te pakken. Zijn doel: Jongeren van de straat.

‘Alle jongeren binnen drie jaar van de straat.’ Dat was de ambitie in Nederland tien jaar geleden. Het is niet gelukt. Wat is de stand nu? Lange wachtlijsten, begeleiding die wordt stopgezet, gebrek aan veilige plekken en vier keer zoveel zwerfjongeren op straat.

Waarom is het toen niet gelukt? Misschien luisteren we te weinig naar de jongeren zelf.

Een short movie over het leven van Benjamin.

BENJAMIN (24)

Het verhaal van Benjamin is indrukwekkend. Zijn jeugd is getekend door geweld en hij rolt op zijn dertiende in de drugswereld. Vervolgens belandt hij ‘in het systeem’. Een woongroep, een crisisgroep, een internaat, begeleid wonen, de cel, de straat, bankhoppen een jeugdkliniek, de daklozenopvang en safe-houses.

Inmiddels is Benjamin clean. Hij wilt graag zijn verhaal delen omdat hij het belangrijk vindt dat jongeren zien dat het niet stoer is om in de criminele wereld te zitten. Hij wil een realistisch beeld laten zien van hoe het is om in de drugswereld te zitten en van cel naar crisisgroep naar de bank van een vriendin te hoppen. Hoe het is om af te kicken en een draad in het leven op te pakken. Zijn doel: Jongeren van de straat.

RAUW

Door het eerlijke, rauwe verhaal van Benjamin stimuleren wij jongeren om eerlijk te zijn en zien zij dat ze er niet alleen voor staan. Het is normaal is om je eigen struggles te hebben. De één groter dan de ander, maar voor alles is ruimte en alles mag worden gedeeld.

De documentaire is ook onderdeel van de Interactieve Preventie Sessie.

2022 © Copyright Good4youth.com All rights reserved. Design by Gripp_D